Principala companie de transport aerian germana, Lufthansa, a anuntat ca va reduce pentru prima data in ultimii doi ani taxa suplimentra pentru carburant pentru cursele intercontinentale, pe fondul recentelor scaderi ale preturilor petrolului.
Aceasta taxa se va reduce incepand de pe 16 octombrie de la 62 de euro pana la 52 de euro pentru cursele pe distante lungi "dupa ce preturile la petrol au continuat sa scada in ultimele saptamani", a precizat Lufthansa intr-un comunicat, informeaza NewsIn. Pretul barilului de petrol a atins joi cea mai scazuta valoare in ultimele zece luni, la bursa de la New York barilul de petrol fiind tranzactionat cu 57,24 de dolari.

Taxa suplimentara de 12 euro va fi mentinuta in continuare pentru zborurile in Germania si in interiorul spatiului european deoarece in ciuda scaderii pretului la carburant, costul acestuia reprezinta in continuare "o buna parte din cheltuielile companiei", a precizat Lufthansa.

"Lufthansa monitorizeaza constant pretul petrolului pentru adaptarea taxei suplimentare in functie cu evolutia pretului la carburant", a adaugat compania.
Grupul german de aeronautica a introdus aceasta taxa suplimentara in august 2004 si a majorat-o de cinci ori pana in acest moment pentru zborurile intercontinentale. Lufthansa de transport, Lufthansa Cargo, a redus aceasta taxa inca din luna septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri