Aceasta taxa se va reduce incepand de pe 16 octombrie de la 62 de euro pana la 52 de euro pentru cursele pe distante lungi "dupa ce preturile la petrol au continuat sa scada in ultimele saptamani", a precizat Lufthansa intr-un comunicat, informeaza NewsIn. Pretul barilului de petrol a atins joi cea mai scazuta valoare in ultimele zece luni, la bursa de la New York barilul de petrol fiind tranzactionat cu 57,24 de dolari.

Taxa suplimentara de 12 euro va fi mentinuta in continuare pentru zborurile in Germania si in interiorul spatiului european deoarece in ciuda scaderii pretului la carburant, costul acestuia reprezinta in continuare "o buna parte din cheltuielile companiei", a precizat Lufthansa.

"Lufthansa monitorizeaza constant pretul petrolului pentru adaptarea taxei suplimentare in functie cu evolutia pretului la carburant", a adaugat compania.
Grupul german de aeronautica a introdus aceasta taxa suplimentara in august 2004 si a majorat-o de cinci ori pana in acest moment pentru zborurile intercontinentale. Lufthansa de transport, Lufthansa Cargo, a redus aceasta taxa inca din luna septembrie.