Peste 2,2 milioane de cetateni americani au semnat pana in acest moment o petitie prin care solicita colegiului electoral sa ignore rezultatele alegerilor prezidentiale si sa o numeasca in schimb pe Hillary Clinton, care a castigat votul popular in Statele Unite, transmite Mediaite.

”Secretarul Clinton a castigat votul popular si ar trebui sa fie presedinte. Hillary a castigat votul popular. Singurul motiv pentru care Trump a castigat este existenta colegiului electoral”, se arata in petitia de pe Change.org.

Petitia a castigat un numar mare de semnaturi dupa ce a fost distribuita de mai multe celebritati pe Twitter, inclusiv Lady Gaga, scrie News.ro.

Este posibil ca electorii sa ignore vointa statului care i-a desemnat si sa voteze pentru un alt presedinte, intrucat nu exista nicio legislatie federala in acest sens. Insa rar se intampla asa ceva. Ultimul elector care nu a respectat vointa statului era reprezentant al Districtului Columbia. Acesta nu a depus niciun vot in anul 2000 pentru a protesta fata de lipsa de reprezentare a districtului in Congres.

Insa, ultimul elector care a votat pentru o alta persoana era un reprezentant al statului Washington. Acesta a scris numele lui Ronald Reagan pe un buletin de vot din 1976, desi prezidentiabilul republican era Gerald Ford.

Citeste si:
Firea e sigură că va pierde alegerile
Firea e sigură că va pierde...

Sursa foto: Trevor Collens/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri