Mii de protestatari au ocupat in a treia noapte consecutiva strazile din mai multe metropole americane, pentru a denunta victoria republicanului Donald Trump. Autoritatile sustin ca protestele au fost in mare parte pasnice, fata de ciocnirile violente din ultimele zile. Insa, fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene impotriva multimii din Portland, transmite Al Jazeera.

Sute de persoane au iesit vineri noaptea pe strazile din Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco si Portland pentru a-si exprima nemultumirea fata de retorica lui Donald Trump.

In timpul campeniei electorale, prezidentiabilul republican a facut mai multe declaratii controversate legate de imigranti, musulmani si femei, care sunt utilizate de protestatari pentru a denunta un discurs al urii exploatat de viitorul ocupant de la Casa Alba, scrie News.ro.

De asemenea, proteste ceva mai mici au avut loc si in Detroit, Minneapolis, Kansas City, Olympia, Washington D.C. si Iowa City. Sute de persoane s-au alaturat vineri dupa-amiaza unui asa-numit miting al iubirii din Washington Square Park in Manhattan. Autoritatile americane a precizat ca nu au informatii cu privire la ciocniri violente la proteste.

In Portland, 26 de persoane au fost arestate in urma protestelor de joi seara, dupa ce s-a aruncat cu obiecte in fortele de ordine, iar mai multe masini au fost avariate. Protestatarii au scandat slogane precum: ”Fara ura! Fara frica! Imigrantii sunt bine veniti aici!”. Peste 200 de persoane au participat vineri la un asa-numit protest de vindecare in Portland. In Tennessee, studentii de la Universitatea Vanderbilt au freonat cantece pentru drepturile civile in timp ce marsaluiau prin campusul din Nashville.

Mai multe mesaje de unitate au fost lansate de lideri precum Barack Obama. De asemenea, presedintele ales a laudat iubirea pentru tara manifestata de protestatarii anti-Trump. Bariere de securitate protejeaza acum proprietatiile lui Donald Trump, inclusiv proaspatul deschis Trump International Hotel din apropierea Casei Albe si Trump Tower din Manhattan.

Northfoto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri