Autoritatile neozeelandeze au anuntat ca un tsunami a lovit coasta nord-estica a Noii Zeelande, dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade a zguduit localitatea Christchurch, scrie Reuters.

Garda Civila din Noua Zeelanda i-a avertizat pe locuitorii coastei nord-estice a insulei sudice ca exista riscul producerii unui tsunami, scrie News.ro.

Un seismolog neozeelandez a precizat ca instrumentele au detectat o crestere a fluxului cu pana la un metru in regiunea North Cantebury. ”Aceasta este o crestere mare, iar oamenii ar trebui sa o ia in serios”, a declarat Anna Kaiser.

Seismul s-a produs la scurt timp dupa miezul noptii la aproximativ 91 de kilometri de Christchurch - cea mai mare localitatea de pe insula sudica a Noii Zeelande.

Autoritatile neozeelandeze au precizat ca este prea devreme pentru a estima pagubele. ”Intreaga casa s-a cutremurat, iar alimentarea cu electricitate a cazut”, a precizat o locuitoare din Takaka.

Citeste si:
Noua Zeelanda interzice intrarea strainilor care vin din China
Noua Zeelanda interzice...

Mai multe replici s-au produs, dintre care cea mai puternica cu o magnitudine de 6,1 grade. Nu exista informatii despre pagubele materiale si umane.

Sursa foto: Zacarias Pereira da Mata ? Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri