Coordonatorul serviciilor olandeze contraterorism, Dick Schoof, a declarat intr-un interviu acordat Associated Press ca, gruparea Statul Islamic are intre 60 si 80 de agenti implantati in Europa, pregatiti sa comita atentate.

Potrivit oficialului, acesti combatanti au primit ordine din partea Statul Islamic “sa nu mearga in Siria si Irak, ci sa pregateasca atacuri in Europa”, potrivit News.ro. El a salutat faptul ca, in ultimele sase luni, numarul acestor “combatanti teroristi straini” nu a crescut, dar a avertizat ca acest lucru “nu inseamna ca amenintarea potentiala reprezentata de cei care au calatorit deja a scazut”.

Potrivit lui Schoof, operatiunile militare in curs pentru a elibera teritoriile cucerit de Statul Islamic in Siria si Irak joaca un rol important in dispersarea islamistilor. Saptamana trecuta, ministrul belgian de Interne Jan Jambon a avertizat ca un “val” de 3.000, pana la 5.000 de combatanti ai organizatiei teroriste Statul Islamic s-ar putea intoarce in Europa, din cauza infrangerilor suferite de ISIS in Orientul Mijlociu.

Sursa foto: BlackMac / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Volkswagen amana decizia privind fabrica din Turcia
Setari Cookie-uri