Presedintele american Barack Obama a interzis explorarile petroliera in unele parti ale zonei Arctice pana in 2022, o masura pe care republicanii vor incerca, probabil, sa o anuleze cand vor ajunge la putere, anul viitor, relateaza AFP.

“Grand Old Party” si noul sau presedinte Donald Trump, care va fi instalat in functie pe 20 ianuarie si care va dispune de sprijinul celor doua camere alle Congresului, vrea sa extinda productia de petrol si gaz in zonele publice din Statele Unite, potrivit News.ro. Decizia lui Barack Obama stipuleaza ca nicio masura de concesiune privind explorarea petroliera nu poate fi acordata in marile Chukchi si Beaufort, in urmatorii cinci ani.

Departamentul de Interne, care gestioneaza domeniile federale din Statele Unite, inclusiv parcurile nationale, a luat o decizie similara in martie pentru Coasta de Est a Statelor Unite. “Tinand cont de mediul unic si amenintat din zona Arctica si interesul mic al industriei petroliere in aceasta regiune, renuntarea la vanzarea de permise este lucrul bun de facut”, a explicat secretarul de Interne Sally Jewell, intr-un comunicat.

Grupurile pentru apararea mediului au salutat aceasta decizie. “Nu putea fi mai bine”, a anuntat Sierra Club intr-un comunicat, referindu-se la victoria lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba. Acesta a promis sa extinda exploatarea petroliera in SUA si sa redeschida minele de carbune.

Aceasta decizie a lui Barack Obama va proteja rutele de migratie, zonele cruciale unde animalele isi gasesc hrana, precum si intregul ecosistem marin in zona Arctica, a afirmat Pew Charitable Trusts. Presedintele Camerei Republicanilor, republicanul Paul Ryan, a reactionat, declarand ca Legislativul trebuie sa anuleze masura.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri