Peste o mie de manifestanti au protestat sambata la New York, in cartierul Queens, unde s-a nascut presedintele-ales Donald Trump, pana la Trump Tower, pentru a apara diversitatea si valorile democratice, relateaza AFP.

La apelul unui ales democrat gay din Queens, Jimmy Van Bramer, manifestantii au traversat podul care leaga Queens de Manhattan, inainte de a ajunge la cartierul general al magnatului. “Stim ca diversitatea noastra ne face mai puternici. Trump a crescut aici, dar astazi nu mai este din Queens”, a spus Van Bramer inainte de manifestatie, potrivit News.ro.

El a primit joi un email homofob in care era amenintat cu moarte. Politia a anuntat ca va demara o ancheta in acest dosar, in conditiile in care numarul unor astfel de manifestari de ura a crescut dupa scrutin. Donald Trump, in varsta de 70 de ani, s-a nascut si a crescut in cartierul prosper Jamaica Estates, din Queens. Cartierul, unde populatia era majoritar alba cand era Trump copil, este mult mai diversa acum.

“Queens va rezista urii”, “Nu fascismului”, “Opriti rasismul”, scria pe pancartele fluturate de manifestanti. Multi au fluturat si drapele curcubeu, simbol al comunitatii gay. Manifestantii s-au dispersat in liniste, in jurul orei 17. Aceasta este a saptea oara dupa alegeri cand manifestanti protesteaza in numar mare in fata cartierului general al Trump Tower.

Citeste si:
Trei designeri români își prezintă creațiile la New York
Trei designeri români își...
Sursa foto: Evan El-Amin / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Italia nu reușește să reducă numărul deceselor zilnice
Setari Cookie-uri