Comisia Europeana si-a dat acordul pentru programul de finantare si imprumut pentru companiile mici si mijlocii din Olanda, in valoare de noua sute de milioane de euro, apreciind ca acestea nu reprezinta ajutoare de stat.
"Comisia a apreciat ca masurile pentru imprumuturi nu constituie ajutoare de stat", lucru interzis de legile UE, au declarat reprezentantii Executivului european. Acest proiect are scopul de a ajuta companiile mici sa se extinda, de a promova transferul de putere si de a contracara stagnarea economica, se mai preciza in declaratia CE. Prin programul "Ajutoare de crestere", imprumuturile de stat ar trebui sa acopere jumatate din eventualele pierderi ale companiilor, informeaza NewsIn.

Fiecare dintre aceste imprumuturi ar putea ajunge pana la 2,5 milioane de euro si ar fi valabil pana la 12 ani. Comisia Europeana si-a exprimat, in repetare randuri, dorinta de a evolua spre un model mult mai liberal, ceea ce implica un nivel mult mai scazut de subventii.

Prevederile legislative ale UE si masurile luate de Comisie in acest sens au strarnit o serie de controverse, in cazul statelor precum Finlanda, unde fermierii finlandezi au protestat pentru mentinerea subventiilor agricole sau Polonia, unde comisarul european pentru probleme de concurenta, Neelie Kroes le-a cerut autoritatilor poloneze "un plan detaliat si satisfacator de reorganizare" si a amenintat Varsovia ca "va declara ilegale" ajutoarele de stat acordate santierelor poloneze si ca va cere rambursarea acestora, echivalentul a 1,6 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri