Organul executiv al Uniunii Europene (UE) a anuntat ca joi a fost tinta unui atac cibernetic "la scara larga", care i-a dezactivat accesul la Internet timp de mai multe ore, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Politico a citat un e-mail trimis personalului Comisiei Europene (CE) din Bruxelles de catre serviciile acesteia de IT in care se arata ca acest atac de negare a serviciului distribuit (DDOS) a "condus la saturarea conexiunii noastre la Internet", conform News.ro.

Un purtator de cuvant al Comisiei, Margaritis Schinas, a declarat, citat de agentia rusa de stat Tass, ca nu a avut loc vreo incalcare cu privire la date in acest incident.

Sursa atacului era neclara. Un membru al personalului CE, citat de Politico, a declarat ca Internetul Comisiei a cazut "de doua ori, timp de mai multe ore". Un purtator de cuvant al CE a declarat pentru Politico ca atacul "a fost oprit pana acum cu succes, fara ca serviciul sa fie intrerupt, desi viteza de conectare a fost afectata o perioada" de timp. Presupusul atac cibernetic a avut loc in ziua in care presedintele ucrainean Petro Porosenko s-a intalnit cu lideri europeni la Bruxelles in cadrul summitului UE-Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri