Marea Britanie a inregistrat un sold net 189.000 de intrari ale unor cetateni europeni in cele 12 luni dinaintea referendumului asupra iesirii din UE de la sfarsitul lui iunie 2016, cu 9.000 mai multe decat in anul precedent, iar Romania este cea mai frecventa tara de proveninenta, cu 10% din numarul total, arata date publicate joi, relateaza Reuters.

Acest total este cel mai mare atins vreodata de la infiintarea acestor statistici, a anuntat Oficiul National britanic de Statistica (ONS), informeaza news.ro.

ONS a precizat ca Marea Britanie a inregistrat 335.000 de intrari in aceeasi perioada, cu 1.000 mai putine decat in anul precedent.

Problema imigratiei a detinut un rol central in campania dinaintea referendumului de la 23 iunie cu privire la iesirea regatului din Uniunea Europeana (UE).

Partidul Conservator a promis sa reduca imigratia anuala sub 100.000 de persoane, insa a esuat sa-si onoreze acest angajament, iar numarul sosirilor au continuat sa creasca, imigrantii fiind atrasi de perspectiva unor locuri de munca mai bune.

Autoritatile europene le cer celor britanice sa garanteze respectarea liberei circulatii a persoanelor daca vor sa-si pastreze accesul pe piata unica europeana.

Premierul Theresa May s-a angajat sa limiteze imigratia de pe teritoriu Uniunii in cadrul acordului cu privire la Brexit, in contextul in care numerosi alegatori au dat vina pentru aceasta crestere a imigratiei pe reglementarile UE cu privire la libertatea circulatiei persoanelor.

"Principalul motiv din cauza caruia oamenii vin in Regatul Unit sunt locurile de munca si a existat o crestere semnificativa a (numarului) persoanelor care cauta un loc de munca, in special din UE", a subliniat Nicola White, sefa pentru migratie internationala din cadrul ONS.

Romania a devenit tara din care provin frecvent imigrantii sositi in Marea Britanie in 2015, reprezentand 10% dintre toti imigrantii, a precizat ONS.

Pana in 2013, romanilor si bulgarilor le-au fost impuse interdictii pe piata muncii din Marea Britanie.

Acest dosar este unul dintre principalele subiecte ale discordiei dintre Lobdra si Bruxelles.

Sursa foto: Michal Bednarek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri