Ministrii de Externe din Uniunea Europeana au ajuns la un consens privind acordul de transfer de informatii despre pasagerii curselor aeriene din statele membre UE si Statele Unite si urmeaza sa-l aprobe in cursul zilei de marti. Noul acord va inlocui textul din 2004, anulat in mai de Curtea Europeana pentru Justitie din cauza unui viciu juridic.

Disensiunile se refereau la accesul la datele pe care pasagerii le furnizeaza companiilor aeriene in momentul cumpararii biletelor pentru Statele Unite. Datele includ adresa calatorilor, numarul de telefon, seria cartii de credit si chiar serviciile cerute la bordul aeronavei.

Informatiile vor fi colectate, ca si pana in prezent, de Biroul American al Vamilor (CBP), dar Departamentul American pentru Securitatea Interna va putea sa le distribuie mai usor agentiilor americane responsabile de combaterea terorismului. "Agentiile de informatii nu vor avea acces direct la aceste date si vor trebui sa respecte standardele de protectie", a declarat Franco Frattini, comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, citat de Mediafax.

Noi companii aeriene pe lista neagra a UE

Uniunea Europeana a adaugat joi alte cateva companii aeriene pe lista neagra a transportatorilor care nu au permisiunea de a efectua zboruri in spatiul comunitar, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Comisia Europeana a precizat ca a interzis pe teritoriul Uniunii zborurile companiilor DAS Air Cargo din Kenya si Dairo Air Services din Uganda, precum si ale altor 27 de companii din Kirgizstan. "Pe langa schimbarile din lista neagra, vom monitoriza atent un numar de companii care opereaza curse frecvente de pasageri in Europa", a declarat comisarul european al Transporturilor, Jacques Barrot.

Comisia a mentionat ca va monitoriza Pulkovo Aviation, inregistrata in Rusia, International Airlines din Pakistan, Johnsons Air din Ghana si Ajet (fosta Helios Airways) din Cipru. "Comisia nu a considerat, in niciunul dintre aceste cazuri, ca este nevoie de o interdictie imediata pe baza criteriilor de securitate a aviatiei", a subliniat CE intr-o declaratie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri