Un grup de afaceri din Qatar se afla foarte aproape de preluarea principalului furnizor de apa potabila din Marea Britanie, Thames Water, oferind pentru aceasta aproximativ opt miliarde de lire sterline (14,89 miliarde de dolari), a afirmat cotidianul britanic The Independent, conform NewsIn.

Termenul limita pentru plasarea ofertelor impus de grupul german de electricitate RWE, care detine Thames Water, a expirat la sfarsitul saptamanii trecute.

Consiliul de administratie al RWE se va intruni in zilele ce vor urma pentru a analiza ofertele primite, a continuat The Independent.

Grupul de investitii al statului Qatar, (stat membru al Organizatiei tarilor Producatoare de Petrol) Qatar Investment Authority a depus o oferta de preluare a Thames Water impreuna cu grupul de infrastructura al bancii elvetiene UBS AG, grupul australian de infrastructura Macquarie Bank Ltd (care a depus o oferta separata) precum si cu omul de afaceri britanic Guy Hand, a carui firma Terra Firma Capital Partners a depus si aceasta o oferta separata.

Valoarea ofertelor depuse de grupul australian si cel britanic se ridica la aproximativ sapte miliarde de lire sterline, a precizat cotidianul The Independent.

Un alt grup care a depus o oferta de preluare a fost compania australiana de investitii in infrastructrura Alinta, a adaugat cotidianul britanic.

Thames Water nu a putut fi contactat pentru a oferi informatii suplimentare.

Grupul britanic Thames Water trateaza ape provenite de la aproximativ 14 milioane de persoane si furnizeaza apa potabila pentru alte opt milioane de persoane din sudul Marii Britanii, in zona in care opereaza acest grup fiind inclus si orasul Londra.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri