Sase patroni britanici din zece sunt de parere ca Marea Britanie ar trebui sa isi renegocieze apartenenta la Uniunea Europeana si sa isi reduca legaturile cu acordurile de comert liber si libera asociere, releva un studiu publicat luni, conform NewsIn.

Jumatate din cei chestionati (52%) cred ca Uniunea Europeana este in declin si ca Marea Britanie ar fi mai prospera daca ar mentine lira sterlina drept moneda nationala si ar recupera puterea cedata Bruxellesului.

O treime (36%) sunt favorabili adoptarii monedei euro si extinderea prerogativelor europene.

Acest studiu, realizat la sfarsitul lunii septembrie, de catre grupul Open Europe, favorabil unei Europe mult mai liberale, a adresat intrebari unui numar de 1000 de patroni, 59% dintre acestia fiind de parere ca "povara" reglementarilor Uniunii se va majora.

Pentru 54% dintre patronii chestionati, piata unica europeana genereaza mai multe probleme decat avantaje, 35% crezand contrariul.

Ingrijorarile legate de legislatia europeana cresc odata cu numarul de angajati al companiei conduse, 70% din patronii companiilor cu mai mult de 250 de angajati anticipand o inasprire a legislatiei, conform Open Europe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Miliarde de euro promise la teledonul organizat de Comisia Europeană
Setari Cookie-uri