Mercer, citat de Business Insider, arata ca "siguranta personala" poate fi analizat in urma unui cumul de factori: relatia oraselor luate in calcul cu alte tari, stabilitatea interna, criminalitatea organizata si aplicarea legii.

12. Paris, Franta

12. Paris, Franta

Capitala Frantei a fost tinta mai multor atacuri teroriste in ultimii ani, ceea ce a impins Parisul in josul listei in ceea ce priveste siguranta personala. De exemplu, in noiembrie 2015, imigranti musulmani inarmati si cu dispozitive explozobile au luat cu asalt mai multe locatii din Paris, inclusiv cafenele, restaurante, stadioane sau sala de spectacole Bataclan omorand peste 130 de oameni si ranind alte cateva sute.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO

11. Londra, Marea Britanie

11. Londra, Marea Britanie

Business Insider scrie ca desi Londra ar putea reprezenta o surpriza pe aceasta lista, protestele si tulburarile sociale care pot avea loc constituie un motiv real de ingrijorare, pe langa riscul unor atentate teroriste care pot avea loc in capitala Marii Britanii.

Sursa foto: JKilian / Shutterstock

10. Bucuresti, Romania

10. Bucuresti, Romania

Criminalitatea organizata si violenta, precum atacurile teroriste, au o probabilitate redusa de a se produce in Bucuresti, scrie Business Insider, dar nivelul ridicat de coruptie generalizata si infractiuni minore reprezezinta un mai mare risc pentru siguranta personala in opinia Mercer, care plaseaza Bucurestiul inaintea Parisului, de exemplu.

Sursa foto: Agerpres

9. Zagreb, Croatia

9. Zagreb, Croatia

Potrivit Business Insider, care citeaza studiul Mercer, In Zagreb, precum in alte orase est europene, asa cum este capitala Romaniei, coruptia constituie un important motiv de ingrijorare pentru siguranta personala.

Sursa foto: glen photo / Shutterstock

8. Riga, Letonia

8. Riga, Letonia

In pofida protestelor anti-imigranti care au ajuns sa domine strazile, in Riga, crima organizata si prostitutia devin tot mai ingrijoratoare.

Sursa foto: Ints Vikmanis / Shutterstock

7. Roma, Italia

7. Roma, Italia

Italia reprezinta principalul punct de sosire al imigrantilor din Africa de Nord, motiv pentru care nivelul de alerta terorista persista si care plaseaza Roma intr-o pozitie deloc invidiata pe lista Mercer.

Sursa foto: Yulia Melnikova / Shutterstock

6. Madrid, Spania

6. Madrid, Spania

Capitala Spaniei are de suferit in urma tulburarilor sociale, generate de politicile de austeritate, scrie Business Insider. Austeritatea a dus la valuri de somaj in toata tara, in special in randul populatiei tinere.

Sursa foto: jan kranendonk / Shutterstock

5. Budapesta, Ungaria

5. Budapesta, Ungaria

Potrivit Business Insider, Budapeste s-ar confrunta un val de proteste si tulburari sociale, dupa criza imigrantilor. Decizia lui Viktor Orban de a reduce substantial numarul de imgranti economici din Asia si Africa e Nord ar fi generat haos in gara centrala a Capitalei si proteste ale populatiei.

Sursa foto: Roman Babakin / Shutterstock

4. Sofia, Bulgaria

4. Sofia, Bulgaria

Business Insider subliniaza un val masiv de proteste sociale in capitala Bulgariei, cel mai sarac membru al Uniunii Europene, din cauza reducerii beneficiilor sociale si a pensiilor, dar si impotriva coruptiei.

Sursa foto: photowind / Shutterstock

3. Atena, Grecia

3. Atena, Grecia

Dupa masuri ample si prelungite de austeritate, saracia si crima organizata au crescu considerabil in Atena, scrie Business Insider. Mai mult decat atat, recentele tensiuni politice si economice din capitala elena au dus la demonstratii masive. De asemenea, exista si un val impresionant, precum in Italia, de refugiati care ajung pe tarmurile elene.

Sursa foto: Curioso / Shutterstock

2. Belgrad, Serbia

2. Belgrad, Serbia

Crima organizata si violenta nu constituie un motiv de ingrijorare in capitala Serbiei, dar coruptia si mita sunt foarte frecvente. De asemenea, furturile si vandalismul reprezinta o problema.

Sursa foto: miroslav110 / Shutterstock

1. Kiev, Ucraina

1. Kiev, Ucraina

Capitala Ucrainei sufera din cauza tulburarilor sociale si a relatiilor tensionate cu rusii. Desi situatia ar fi una "calma", in comparatie cu ce se intampla in regiunea anexata de Rusia, furturile, vandalismul si protestele, care au ranit si ucis sute de oameni, sunt destul de frecvente in Kiev.

Sursa foto: DrPilulkin / Shutterstock

Sursa foto: cunaplus / Shutterstock