Vanzarile Roche pentru cel de-al treilea trimestru al 2006 au fost estimate de un grup de 22 de analisti sa atinga cifra de 10, 19 miliarde de franci elvetieni, informeaza agentia NewsIn. Roche este cel mai important producator mondial de medicamente pentru tratarea cancerului, oferind o gama larga de produse printre care se numara Herceptin, Avastin, MabThera si Xeloda.

Roche produce si medicamentul antiviral Tamiflu, cererea pentru acest medicament crescand foarte mult datorita extinderii amenintarii gripei aviare.
Vanzarile diviziei farmaceutice a grupului elvetian au crescut cu 25%, pana la 8,335 miliarde de franci elvetieni, peste estimarile grupului de analisti care preconizat vanzari de 8,034 miliarde de franci elvetieni, lucru ce a contribuit la imbunatatirea pozitiei firmei elvetiene in clasamentul mondial al producatorilor de medicamente, momentan ocupand locul sase, a precizat marti firma.
"Suntem increzatori ca vom reusi sa indeplinim obiectivele ambitioase care ni le-am propus pentru acest an - atat in ceea ce priveste vanzarile cat si profiturile, precum si dezvoltarea programelor nostre de cercetare", a declarat presedintele si directorul executiv al grupului Franz Humer.