Italia si-ar putea continua anul viitor ritmul de crestere economica din 2006, estimata la 1,6% din PIB, a declarat ministrul adjunct al Economiei din Italia, Vincenzo Visco, conform agentiei NewsIn.

"Este posibil sa inregistram in 2007 un nivel al cresterii economice comparabil cu cel din 2006", a declarat Visco, in Parlament. "De fapt, nu putem elimina posibilitatea ca acest nivel sa fie chiar mai ridicat", a adaugat ministrul italian. Guvernul italian estimeaza pentru anul 2006 o crestere economica de 1,6%, estimarile oficiale pentru anul viitor plasand crestere economica la un nivel de 1,3%.

In cursul saptamanii trecute, institutul economic ISAE a modificat in sens pozitiv estimarile de crestere economica pentru 2006 de la 1,5% la 1,7%, ajustand, in acest sens, si estimarile pentru 2007, de la 1,3% la 1,4%. Productia industriala din august a depasit estimarile, inregistrand o crestere de 1,2% fata de luna precedenta, cea mai ridicata de la sfarsitul anului trecut, ceea ce inseamna ca Italia a beneficiat de o recuperare economica sustinuta in cel de-al treilea trimestru al 2006.

Ministrul italian al Economiei, Tommaso Padoa-Schioppa, a declarat in cursul saptamanii trecute ca este de parere ca economia a intrat intr-o faza "promitatoare" si a estimat o crestere a productiei mai rapida decat este preconizat.