Dezastrele naturale au provocat daune de 175 de miliarde de dolari in 2016, cele mai ridicate dupa 2012, iar asiguratorii au platit despagubiri de 50 de miliarde de dolari, reprezentand 30% din total, potrivit companiei germane de reasigurari Munich Re, transmite Reuters

Pierderile totale de anul trecut sunt cu doua treimi mai mari fata de daunele totale provocate de dezastre in 2015, cea mai mare parte fiind provocate de doua cutremure produse in Japonia, conform News.ro.

Cutremurele care au avut loc in aprilie in apropierea orasului japonez Kumamoto au produs pagube in valoare de 31 de miliarde de dolari, dintre care aproape 20% nu erau asigurate. In America de Nord au avut loc cele mai multe dezastre naturale de dupa 1980, respectiv 160. Cel mai grav a fost uraganul Matthew, care a devastat Haiti, care se refacea inca dupa cutremurul din 2010. Uraganul a provocat pierderi de 10,2 miliarde de dolari.

Temperaturile ridicate din timpul iernii, urmate de valuri de caldura in primavara si apoi de seceta au dus la izbucnirea unor incendii de vegetatie in provincia canadiana Alberta. Seria de dezastre a provocat daune de 4 miliarde de dolari. Inundatiile din sudul Statelor Unite, care au avut loc in luna august, au dus la pierderi care au totalizat 10 miliarde de dolari.

Intre timp, o serie de furtuni produse in Europa in lunile mai si iunie au provocat viituri, in special in Germania si Franta, pierderile fiind de aproape 6 miliarde de dolari. La nivel mondial, 8.700 de oameni si-au pierdut viata in dezastrele naturale din 2016, cu mult mai putini fata de cele 25.400 de victime din 2015.

Sursa foto: Pixabay/paulbr75

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri