Turcia a demis peste 6.000 de politisti, bugetari si profesori universitari, continuand operatiunea de epurare declansata dupa tentativa esuata de lovitura de stat din luna iulie, potrivit unui decret publicat in Monitorul Oficial si citat de Reuters.

Decretul consemneaza demiterea a 2.687 de ofiteri de politie, a 1.699 de oficiali din Ministerul de Justitie, a 838 din Ministerul Sanatatii, a peste 630 de profesori universitari si a 135 de oficiali din Directoratul pentru Afaceri Religioase, potrivit News.ro. De asemenea, persoanele care au fugit din tara si sunt cautate de autoritati ar putea ramane fara cetatenie, daca nu se intorc in trei luni.

Circa 120.000 de oameni au fost suspendati sau concediati dupa tentativa de puci, dar mii dintre ei au fost repusi in functie. Peste 41.000 au fost inchisi in asteptarea procesului.

Parlamentul, dominat de partidul AKP, aflat la putere, a votat saptamana aceasta prelungirea starii de urgenta cu inca trei luni – o masura despre care Guvernul sustine ca este necesara pentru a continua eliminarea sustinatorilor clericului de opozitie Fethullah Gulen, pe care il acuza pentru lovitura de stat.a

Locuitorii orasului Istanbul...
Citeste si: Testul lui Erdogan: Locuitorii din Istanbul isi aleg din nou primarul

Sursa foto: EsraKeskinSenay / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Opinie: Economia Turciei ramane puternica si rezistenta la soc