Reprezentantii Toshiba, a carei filiala pentru energia nucleara genereaza, in prezent, venituri anuale de doua sute de miliarde de yeni, au adaugat ca anticipeaza o extindere a sectorului nuclear al activitatii sale, pana la noua sute de miliarde de yeni in 2020, conform informatiilor furnizate de NewsIn.

Grupul japonez anunta, la inceputul acestei luni, ca va prelua o cota de 77% din capitalul Westinghouse, contra sumei de 4,16 miliarde de dolari, investitie pe care Toshiba a estimat ca o va recupera in decursul a 17 ani. Grupul american producator de centrale nucleare Westinghouse a fost, pana in momentul preluarii, de catre Toshiba, o filiala a British Nuclear Fuels.

Ca reactie la aceasta preluare, grupul nuclear francez Areva si cel nipon Mitsubishi Heavy Industries anuntau, luni, ca se afla in faza finala a negocierilor privind o alianta in domeniul reactoarelor cu apa presurizata, care vizeaza crearea unui concurent pentru Toshiba si Westinghouse. Firma americana era, pana in momentul in care a fost achizitionata de Toshiba, partenera cu Mitsubishi Heavy, care a fost astfel nevoita, astfel, sa isi caute un nou aliat.