Grupul Bosch a adaugat ca va oferi 1,92 dolari australieni pe actiune, valoarea totala a tranzactiei fiind de 495 de milioane de dolari australieni, inclusiv dobanda neta. "Grupul Pacifica este un furnizor foarte important pentru Bosch deci este normal din punct de vedere strategic sa intarim legaturile intre cele doua organizatii", a declarat presedintele Bosch Automotive Group, Bernd Bohr, dupa cum informeaza agentia NewsIn.

"Odata cu achizitia firmei Pacifica intentionam sa ne extindem operatiunile de productie a franelor pentru utilaje in toate zona Asiei si a continetului American", a adaugat acesta. Directorul executiv al Pacifica Group, John MacKenzie, a precizat ca momentan nu poate oferi comentarii privind oferta de preluare, dar ca grupul pe care il conduce va oferi miercuri un raspuns.

Compania australiana a mentionat ca a fost informata de intentia grupului german la inceputul zilei de miercuri, raspunzand astfel intrebarilor puse de bursa australiana, pe fondul cresterii subite a pretului actiunilor Pacifica. In cursul lunii iulie Pacifica a respins o oferta de preluare facute de un client care a preferat sa ramana anonim, oferta acestuia fiind de 2,40 de dolari australieni pe actiune..