Un barbat acuzat ca a furat diamante si inele in valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franta a fost arestat preventiv, sambata dupa-amiaza, de Tribunalul Prahova, pentru constituirea unui grup infractional organizat si furt calificat.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Prahova, magistratii au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui George Ploscaru, cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat si furt calificat, scrie News.ro.

Dosarul in care barbatul este acuzat de furtul mai multor bijuterii din Franta este instrumentat de DIICOT Ploiesti.

Hotnews scrie ca, potrivit datelor din dosar, barbatul ar fi furat, in 30 decembrie, dintr-un magazin de bijuterii din Franta doua diamante si doua inele cu pietre pretioase in valoare de 5,2 milioane de euro. Barbatul ar fi fost ajutat de doi sarbi, care au primit, ca urmare a intelegerii, jumatate din valoarea inelului si diamantului.

Din cercetari a reiesit ca barbatul arestat ar fi vandut diamantul in afara Romaniei, iar inelul ar fi incercat sa il vanda pe 12 ianuarie unor cetateni straini in Bucuresti, la hotelul Radisson Blu, dar vanzarea nu a mai avut loc pentru ca nu s-au inteles asupra pretului, mai scrie Hotnews. Inelul a fost gasit, ulterior, de anchetatori la o perchezitie.

Surse judiciare citate de Hotnews au precizat ca romanul s-a prezentat la magazinul de bijuterii din Franta drept un evaluator de bijuterii al unui potential client evreu si, profitand de neatentia angajatilor, a inlocuit diamantele si inelele cu copii fara valoare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri