Anuntul acestuia a venit dupa informatiile statistice publicate in timpul lunii trecute, care relevau o evolutie foarte buna a sectorului industrial si de servicii, datorita caruia cresterea economica pentru al doilea trimestru a atins cota de 6,6%, analistii fiind astfel nevoiti sa isi majoreze predictiile anuale. "Bulgaria are o economie stabila. Pentru acest an cresterea economica este preconizata sa depaseasca 6%", a declarat Stanisev cu ocazia unei conferinte de presa, informeaza NewsIn.

"Nivelul investitiilor staine directe este foarte ridicat. Investitiile straine au depasit nivelul de 1,7 miliarde de euro in primele sapte luni ale anului si aceasta tendinta se va manifesta in continuare. Acest lucru va garanta cresterea competitivitatii Bulgariei pe piata internationala", a adaugat acesta. Bulgaria se inscrie astfel in grupul economiilor din zona Europei centrale si de est, depasind estimarile de crestere economica in mare parte datorita cresterii economice robuste din zona euro.

In ciuda nivelurilor ridicate ale cresterii economice, Bulgaria, care va fi cea mai saraca tara a Uniunii Europene odata cu aderarea ce va avea loc la 1 ianuarie 2007, se afla in urma statelor vecine, Romania si Slovacia anuntand cresteri economice de 7,8%, respectiv 6,7% pentru al doilea trimestru al 2006.