Premierul britanic Theresa May a anuntat marti, intr-un discurs mult asteptat, ca Londra intentioneaza sa se desparta complet de Uniunea Europeana si ca nu are in vedere sa opteze pentru ”ceva care sa lase jumatate pe dinafara si jumatate pe dinauntru”, scrie The Associated Press.

Ea a declarat ca Regatul Unit ”nu se va agata de franturi din aderare” si nici nu doreste o asociere sau sa faca partial parte din blocul european. May a anuntat ca Londra va forja un ”parteneriat nou si egal” cu Europa. Britanicii au decis in iunie, prin referendum, ca Regatul Unit sa paraseasca Uniunea Europeana, conform News.ro.

In viziunea sa cu privire la Marea Britanie, May a subliniat ca vrea ca tara ei sa iasa ”mai puternica, mai dreapta, mai unita si mai orientata catre exterior decat inainte”. Ea a anuntat, de asemenea, ca Parlamentul britanic va putea sa se exprime prin vot asupra acordului final cu privire la Brexit.

Sursa foto: Lucian Milasan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri