Compania Abbott Laboratoires Inc a avut un profit de 716 milioane de dolari, comparativ cu valoarea de 681 de milioane de dolari, inregistrata in aceeasi perioada a anului 2005, cand profitul companiei Abbott a fost influentat de alte costuri. Vanzarile companiei au crescut cu 3,5%, la 5,57 de miliarde de dolari, peste asteptari, care indicau vanzari de 5,49 miliarde de dolari.

Analistul Glenn Novarro de la Bank of America a declarat ca rezultatele vanzarilor companiei pentru cele mai importante dintre produsele sale depasesc previziunile, informeazaNewsIn. "Abbott nu mai promoveaza produsele companiei Boehringer Ingelheim, iar acest lucru a determinat ca vanzarile Abbott sa se axeze, din nou, pe propriile produse", a apreciat Novarro.Vanzarile pentru medicamentul folosit in tratamentul poliartritei reumatoide, Humira au crescut cu mai mult de 50% si se cifreaza la 541 de milioane de dolari.

Vanzarile pentru anticonvulsivul Depakote au crescut cu 29%, la 339 de milioane de dolari, in timp ce medicatia pentru tratamentul persoanelor infectate cu virusul HIV, Kaletra, a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 13%, la 294 de milioane de dolari.

Vanzarile pentru Tricor, folosit pentru scaderea trigliceridelor, au crescut cu 18%, la 266 de milioane de dolari, iar cele pentru antibioticul Omnicef s-au majorat cu 56%, la 135 de milioane de dolari.Actiunile Abbott au crescut cu 38 de centi, la 47,57 de dolari, la New York Stock Exchange. Abbot Laboratories este una dintre cele mai mari companii farmaceutice multinationale din lume, cu sediul la Chicago, compania fiind lider in domenii ca reumatologia, antibioticele sau tratamente antiretrovirale.