Omul de afaceri rus, Oleg Deripaska, a achizitionat cateva procente din actiunile constructorului auto american General Motors si doreste sa obtina, in viitor, cel putin 10% din capitalul acestei companii, a relatat ziarul german Manager Magazin, citat de Reuters.

Deripaska este al saselea cel mai bogat om din Rusia si a derulat, recent, tratativele care au condus la fuziunea companiei sale, RUSAL, cu rivalul rus SUAL, care au format cea mai mare companie mondiala de aluminiu.

"Deripaska a primit, acum, mandatul de la Kremlin pentru a extinde competitivitatea internationala a industriei ruse a autovehiculelor", a relatat revista, intr-un rezumat al articolului ce va fi publicat vineri. Omul de afaceri rus "detine, deja, cea mai mare parte a constructorului rus de vehicule Gas, prin intermediul companiei sale de holding Basis Element si pare sa urmareasca o colaborare cu GM pentru a obtine accesul, printre altele, la piata asiatica", a mai scris Manager Magazin.

Actiunile GM s-au apreciat, joi, la bursa din Frankfurt, cu peste doua procente, pana la valoarea de 26,27 de euro pe actiune.

General Motors este cel mai mare producator auto din lume, raportat la volumul productiei, dar a esuat, luna aceasta, in incercarea de a forma o alianta cu alte doua mari companii auto mondiale, Renault si Nissan. in consecinta, investitorul miliardar Kirk Kerkorian si-a anulat planul de a achizitiona mai multe actiuni in cadrul GM, care s-ar fi adaugat pachetului de aproape 10% pe care acesta il detine deja, iar consilierul lui Kerkorian s-a retras din consiliul de conducere al GM.

General Motors a pierdut, anul trecut, 10,6 miliarde de dolari si a facut eforturi pentru reducerea costurilor si pentru amortizarea efectului pe care preturile ridicate la combustibili l-a avut asupra cererii de camioane usoare si de vehicule sportive
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri