Unul dintre directorii grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, a fost acuzat, de catre un tribunal, ca ar fi platit, in mod ilegal, anumite sume de bani, pentru ca grupul Total sa fie favorizat in cadrul unor operatiuni din strainatate.
Christophe de Margerie este acuzat de complicitate in abuzul bunurilor sociale si de complicitate in coruperea unor agenti publici straini, informeaza NewsIn. Christophe de Margerie, a doua persoana, ca putere in cadrul Total, ar fi trebuit sa preia, din 2007, conducerea grupului, inlocuindu-l, astfel, pe actualul direcotr general, Thierry Desmarest.

Judecatorul Philippe Courroye a fost sesizat, in august 2002, de catre o organizatie anticoruptie din cadrul Ministerului francez de Finante, Tracfin, care i-a furnizat judecatorului informatii referitoare la un abuz al bunurilor sociale. In afara lui de Margerie, un fost director al Total, Bernard de Combret, a fost, de asemenea, pus sub acuzare, pentru aceleasi infractiuni.

De Combret a parasit, in 2001, conducerea grupului petrolier francez.Parchetul deschisese, initial, aceasta ancheta, referitoare la presupuse tranzactii cu bani, efectuate intre 1996 si 2001, prin intermediul unui om de afaceri elvetian, Jean Caillet si al societatii acestuia, Telliac, dar care a fost inchisa in 2005.

In ceea ce-l priveste pe de Margerie, acuzatiile care i se aduc vizeaza fapte petrecute intre 1996 si 2002. Punerea sub acuatie a lui Bernard de Combret vizeaza perioada 200-2002. Total este compania cu cel mai mare capital listata la bursa din Paris, valorand 129 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri