Grecia si creditorii sai ar trebui sa aprobe rapid a doua evaluare a reformelor convenite in schimbul deblocarii unor noi fonduri din programul de salvare, pentru ca in caz contrar risca sa provoace instabilitate financiara in zona euro, a avertizat duminica un oficial european, transmite Reuters.

”Nu este momentul sa ne intoarcem la instabilitate financiara”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedinte al Comisiei Europene si sef pentru servicii financiare al UE, publicatiei germane Welt am Sonntag. El a aratat ca reformele din program sunt pentru imbunatatirea competitivitatii economiei elene si pentru a da grecilor speranta unor viitor stabil si sigur, scrie News.ro.

Grecia si creditorii internationali au facut progrese substantiale in discutiile de vineri pentru eliminarea diferentelor referitoare la reforme. Presedintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a spus ca discutiile de vineri au adus toate partile mai aproape de momentul in care creditorii vor trimite o delegatie de experti in Grecia pentru a pregati raportul privind reformele.

In urma raportului, ministrii de Finante din zona euro vor putea sa deblocheze noi imprumuturi pentru Grecia, care altfel nu isi va putea plati datorii scadente in iulie. Premierul elen Alexis Tsipras a spus sambata ca evaluarea va avea un rezultat pozitiv, dar a reiterat ca Atena nu va acceata solicitari ”ilogice” ale creditorilor.

Sursa foto: kwest/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri