Coreea de Nord a lansat duminica dimineata o nou racheta balistica cu raza medie de actiune, care s-a prabusit dupa 500 de kilometri de zbor in Marea Japoniei. De asemenea, comunitatea internationala a reactionat imediat in legatura cu ultima provocare a regimului nord-coreean, iar Casa Alba a indicat ca presedintele Donald Trump va avea un raspuns calculat pentru e evita escaladarea tensiunilor in peninsula Coreeana, transmite Reuters.

Potrivit Departamentului de Aparare, regimul nord-coreean a lansat o racheta balistica cu raza medie de actiune, ci nu o racheta intercontinentala promisa de la finele anului trecut de liderul Kim Jong-un. De asemenea, aceasta este si prima sansa a presedintelui Donald Trump de a aborda o atitudine mult mai dura vizavi de regimul de la Phenian, care a testat anul trecut mai multe dispozitive nucleare si rachete balistice, incalcand in mod repetat rezolutia Natiunilor Unite, scrie News.ro.

Reprezentantii Casei Albe au indicat ca va exista un raspuns calculat din partea noului presedinte republican, care nu ca escalada tensiunile din peninsula Coreeana. Administratia Trump se astepta la o provocare din partea regimului nord-coreean, care ar putea sa motiveze inclusiv cresterea presiunii asupra Chinei pentru a se implica in Coreea de Nord. Donald Trump a declarat anterior ca liderii chinezi nu au facut destule pentru a rezolva criza din peninsula, avand in vedere ca Beijingul ramane unul dintre ultimii aliati ai Phenianului.

”Aceasta nu este o surpriza. Liderul nord-coreean vrea sa atraga atentia in asemenea momente, Vreau doar ca toata lumea sa inteleaga ca Statele Unite vor sustine 100% marele nostru aliat, Japonia”, a declarat Trump pentru reporterii adunati in Palm Beach, Florida. Presedintele Trump si-a petrecut weekend-ul alaturi de premierul Japoniei, Shinzo Abe. Acesta din urma a catalogat lansarea drept ”absolut intolerabila” si a cerut regimului nord-coreean sa respecte rezolutia Natiunilor Unite. China ramane principalul aliat al regimului nord-coreean, dar liderii de la Beijing sunt din ce in ce mai frustrati de provocarile lansate de catre Phenian.

Donald Trump a promis anterior ca politica sa vizavi de regimul nord-coreean va fi complet diferita de cea adoptata de Barack Obama, care a dat dovada de ”rabdare strategica” cu privire la provocarile lansate de Phenian. ”Nu se va mai intampla niciodata”, a scris anul trecut liderul de la Washinhton, dupa ce Kim Jong-un a promis testarea unei rachete intercontinentale si a amenintat Statele Unite. Ultima racheta balistica a fost lansata in jurul orei locale 8.00 (01.00 ora Romaniei) din regiunea Panghyon si a reusit sa parcurga aproximativ 500 de kilometri inainte de a se prabusi in Marea Japoniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri