FMI a avertizat, vineri, Grecia cu privire la situatia finantelor publice din aceasta tara si a recomandat reforma sistemului de pensii al acestei tari
"Reforma sistemului de pensii este o chestiune urgenta", a atras atentia Atenei seful misiunii FMI pentru economia Greciei, Robert Ford, aflat in vizita in Grecia. Ford a precizat ca, in cazul in care aceasta problema nu este reglementata cat mai rapid, ar putea exista repercusiuni grave asupra finantelor publice din prezent, pana in 2012-2015.

Guvernul grec a constituit recent o comisie care sa studieze dosarul, insa nu este prevazuta luarea niciunei reforme inainte de finalul actualei legislaturi, in martie 2008, informeaza NewsIn. Grecia prevede cresterea spectaculoasa a cheltuielilor sale de pensii urmatorii ani, deoarece trebuie sa faca fata unui proces important de imbatranire a populatiei sale.

Un raport provizoriu al FMI, publicat vineri, referitor la situatia economica in Grecia recomanda si ca finantele publice sa devina mai puternice, pentru ca aceasta tara sa reuseasca echilibrarea bugetului sau, in 2010, si sa ajunga la excedent, de acum pentru urmatorii zece ani.

"Guvernul a facut un lucru bun, in perioada 2005-2006, prin faptul ca a redus deficitul public la un nivel mai acceptabil, insa treaba nu este terminata", a subliniat Ford, care a solicitat reducerea deficitului la 3% din PIB, in urmatorii ani.

Conform raportului FMI, Grecia va atinge, probabil, obiectivul sau de reducere a deficitului public, in 2006, dar autoritatile trebuie sa continue limitarea cheltuielilor si sa accentueze controlul referitor la colectarea impozitelor.

Conform schitei pentru proiectul de buget al statului, guvernul grec mizeaza pe un deficit public de 2,4% din PIB si pe o crestere de 3,8%, in anul 2007, comparativ cu un deficit de 2,6% si o crestere identica, in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri