Severstal, cel mai mare producator rus de otel, tinteste sa obtina 1,7 miliarde de dolari din listarea actiunilor la bursa de la Londra, in acest an, a declarat proprietarul acestei companii, Alexei Mordasov.

Mordasov este al saptelea cel mai bogat om din Rusia si a declarat ca pachetul sau de actiuni in cadrul Severstal va fi intre 75 si 80% din totalul actiunilor companiei,dupa listarea la bursa a grupului."Abia am demarat aceasta operatiune si am primit deja numeroase oferta de investitii", a mai afirmat Mordasov, care detine, in prezent, 90% din Severstal. Miliardarul in varsta de 41 de ani a declarat ca valoarea actuala a ofertei publice initiale este de 1,72 de miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Miliardarii rusi din industria otelului si-au manifestat interesul pentru consolidarea industriei globale, mai ales dupa ce Severstal a pierdut teren in fata Mittal Steel, dupa fuziunea acestuia cu Arcelor. Mordasov a refuzat sa comenteze speculatiile potrivit carora Severstal ar intentiona sa achizitioneze alte companii din industria otelului, precum Corus, care a acceptat, sapamana trecuta oferta de preluare lansata de Tata Steel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »