In comunicatul companiei Bayer, aceasta specifica faptul ca dintre cei 5.800 de angajati ai acestei unitati, 2.300 de lucratori vor fi transferati la alte companii. Dintre acestia, 1.500 de angajati lucreaza, in prezent, la unitatea de servicii tehnice a Bayer Industry Services, care va fi vanduta.

Compania Bayer a anuntat ca intentioneaza sa faca economii anuale de aproximativ 125 de milioane de euro (157 de milioane de dolari), cu incepere din 2009, la unitatea BIS. BIS este un joint venture intre Bayer, Lanxess si alte companii. Vanzarile unitatii BIS, in anul 2005, au fost de aproximativ 1,6 miliarde de euro, informeaza NewsIn.

Lanxess achita suma de aproximativ 500 de milioane de euro, anual, pentru energie si servicii la BIS. Compania Kepler Equities a apreciat, intr-o nota, ca in cazul in care Bayer reuseste sa reduca costurile cu 10%, castigurile companiei Lanxess ar putea creste cu pana la 30 de milioane de euro. Actiunile Bayer au scazut, luni, cu 0,3%, usor moderat spre deosebire de indicele bursei germane DAX.