Cancelarul german Angela Merkel il va avertiza saptamana viitoare pe presedintele american Donald Trump ca propunerea de revizuire a sistemului de taxe propusa de liderul de la Casa Aba va duce la masuri de reciprocitate, inclusiv taxe mai mari pentru companiile americane, scrie Der Spiegel citat de Bloomberg.

Guvernul german analizeaza posibilele raspunsuri la o asa-numita taxa de ajustare la frontiera care ar viza numai importurile corporatiilor SUA, nu si exporturile. Documente pregatite pentru reuniunea lui Merkel cu Trump, consultate de Der Spiegel, descriu o astfel de masura drept „taxa protectionista”, ce incalca regulile Organizatiei Mondiale a Comertului, scrie News.ro.

Raspunsul celei mai mari economii din Europa ar putea include taxe mai mari pe importurile din America si sa permita ca importurile din SUA sa fie deductibile fiscal pentru companiile germane. In plus, Berlinul ar putea scadea impozitele si contributiile sociale pentru corporatii, devenind astfel mai atractiva pentru companiile internationale.

Comertul este o prioritate pe agenda lui Merkel in SUA. Ea a declarat joi ca va lupta pentru a pastra liberul-schimb si o Europa puternica, cerand UE sa continue acordurile comerciale cu alte tari, in replica la discursul protectionist al lui Trump. Pentru Merkel, apararea modelului economic german, bazat pe exporturi, este cheie inainte de alegerile din septembrie, la care spera sa castige un al patrulea mandat.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri