Ministrul francez al economiei si finantelor, Thierry Breton, a declarat cu ocazia unei vizite la New York ca spera ca somajul din Franta sa se reduca pana la nivelul de 8%, iar cresterea economica sa se plaseze intre 2 - 2,5%.

"In anul 2007 preconizam sa reducem somajul pana la aproximativ 8%", a declarat acesta cu ocazia unei conferinte de presa, amintind ca nivelul somajului in Franta a scazut deja sub 9%. Ministrul francez a accentuat faptul ca potrivit unui raport recent publicat de Organizatia Natiunilor Unite, Franta a trecut de pe locul sapte pe locul patru pe plan mondial in ceea ce priveste atractivitatea mediului economic pentru investitiile straine, ocupand prinul loc in Europa continentala, cu mult inaintea Germaniei, informeaza NewsIn.

"Cresterea economica pentru 2006 se va situa intre 2 si 2,5%, foarte posibil in zona superioara a acestei estimari", a adaugat acesta. Intrebat despre problemele gruparii EADS si a productiei de avioane gigant A380 a firmei Airbus, acesta a precizat ca acest tip de probleme nu sunt atat de rare in cadrul sectorului industrial, oferind cuvinte de lauda pentru initiativa "Power 8", care are drept scop recuperarea timpului pierdut cauzat de problemele de constructie a modelului A380.

Ministrul francez a adaugat ca nivelul la care se afla momentan moneda euro este "just", preconizand ca o eventuala majorare a cotei dobanzilor de catre Banca Centrala Europeana va avea loc pana la sfarsitul anului, pietele fiind constiente de posibilitate unei majorari ulterioare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
FP: Hidroelectrica risca sa piarda un miliard de lei din cauza ANRE