Ministrul de Interne din Turcia a declarat, vineri, ca autoritatile turce pot trimite lunar 15.000 de imigranti in Europa doar pentru a-i soca pe europeni in urma disputelor diplomatice care au izbucnit in ultima perioada intre Ankara, Berlin si Amsterdam, relateaza Hurriyet Daily News.

”Avem un acord de reprimire. Te intreb daca ai curaj, Europa? Daca vrei, noi putem sa-ti trimitem acei 15.000 de imigranti pe care nu-i lasam sa plece in fiecare luna si sa te dam pe spate. Trebuie sa-ti amintesti ca nu poti sa construiesti un joc in aceasta regiune impotriva Turciei”, a declarat ministrul turc de Interne, potrivit News.ro.

Oficialul a vorbit despre acordul de reprimire a migrantilor semnat in urma cu aproape un an de catre Ankara si Bruxelles, care a pus capat valului migratoriu dinspre Turcia spre tarile UE. Ca parte a acordului, autoritatile elene sunt obligate sa-i trimita inapoi pe coastele turce pe migrantii care incearca sa ajunga ilegal in tarile vestice si nordice ale Uniunii Europene.

Ministrul de Interne turc a sustinut ca liderii germani si olandezi incearca sa termine ce nu au reusit in urma protestelor din parcul Gezi, care au avut drept rezultat instalarea unui conflict politic intre formatiunea de guvernamant AKP si sustinatorii clericului islamist Fethullah Gulen.

Citeste si:
Criza refugiatilor din Europa: principalele momente din 2015
Criza refugiatilor din...
Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania, tara din UE cu cel mai mare risc de sclavie moderna