Traficul aerian a fost complet intrerupt in urma incidentului de pe Aeroportul Orly-Sud, a anuntat sambata Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC), relateaza le Monde.

Aproape 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau in terminalul Vest au fost blocati inauntru, a precizat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne Pierre-Henri Brandet, potrivit News.ro.

Prefectura Val-de-Marne ii sfatuieste pe pasageri sa nu se duca la aeroport.

Cele doua terminale ale aeroportului au fost inchise, a anunat ADP, iar sute de zboruri care se apropiau de Orly au fost redirectionate catre Roissy Charles de Gaulle, a precizat DGAC.

Un barbat a fost ucis sambata de un militar din cadrul Operatiunii Sentinelle pe Aeroportul Orly-Sud, in Val-de-Marne, a confirmat Ministerul de interne.

Circumstantele incidentului erau inca neprecizate.

”Barbatul a reusit sa-i ia arma unui militar (din cadrul Operatiunii) Sentinelle. Se pare ca a fost neutralizat rapid de fortele de securitate. Se pare ca este vorba despre (o pusca de asalt de tip) Famas pe care barbatul a luat-o”, a precizat Brandet.

O operatiune RAID era in curs, iar genisti se aflau pe aeroport, care a fost evacuat in inrtegime, a anuntat Politia Nationala franceze pe contul de Twitter.

Trei militari din cadrul Operatiunii Sentinelle au fost agresati pe 3 februarie cu arme albe. Un barbat a ranit un militar cu o maceta la Caruselul de la Muzeul Luvru din Paris, dupa care a fost grav ranit prin impuscare.

Sursa foto: Sorbis/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri