Polonia isi va deschide piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari incepand cu 1 ianuarie 2007, a declarat, marti, un oficial cu rang inalt din Ministerul polonez al Muncii, informeaza NewsIn. "Speram ca pozitia noastra va servi drept indicator tarilor care inca mai au ezitari", a adaugat Kazimierz Kuberski, adjunct al ministrului muncii. "Ne-am opus intotdeauna restrictiilor asupra circulatiei capitalului, serviciilor si mainii de lucru", a explicat Kuberski.

Polonia se pregateste, de altfel, sa-si deschida piata muncii pentru cetatenii tuturor tarilor membre ale Spatiului Economic European (SEE), chiar daca acestea mentin restrictiile privitoare la forta de munca din Polonia, a anuntat Kazimierz Kuberski.

"Vom renunta unilateral la orice perioada de tranzitie in ceea ce priveste deschiderea pietii muncii pentru tarile din SEE (Uniunea Europeana plus Islanda, Norvegia si Liechtenstein), chiar si pentru cele care inca aplica Poloniei asemenea masuri", a declarat Kuberski.

De asemenea, Polonia are in vedere deschiderea pietei muncii pentru unele categorii de muncitori din tari care nu fac parte din UE, in special Ucraina si Belarus. "Ne gandim cu precadere la sectorul constructiilor si al industriei textile", a precizat el.

De la intrarea sa in Uniunea Europeana, in 2004, si deschiderea anumitor piete de munca, Polonia s-a confruntat, la randul sau, cu un exod al propriilor muncitori, numarul celor care au plecat sa lucreze in strainatate fiind de ordinul a sute de mii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri