Atacul SUA asupra Siriei

Statele Unite ale Americii au atacat in noaptea de joi spre vineri Siria, lansand zeci de rachete de croaziera asupra unei baze aeriene a regimului ca raspuns la un presupus atac chimic pe care Donald Trump l-a catalogat drept o ”rusine pentru umanitate”. Au fost lansate ”59 de rachete” de tip Tomahawk, a anuntat un oficial de la Casa Alba, precizand ca Washingtonul a vizat baza aeriana de la Shayrat, care este ”asociata programului” armelor chimice al Damascului si ”direct legata” de evenimentele ”oribile” de marti, relateaza AFP.

Fortele americane au anuntat fortele ruse inainte sa lanseze atacul cu rachete asupra unei baze aeriene siriene si nu au lovit sectoare ale bazei in care s-ar afla rusi, a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis. Presedintele Donald Trump a declarat ca aceste operatiuni sunt ”in interesul vital al securitatii nationale” a Statelor Unite. Postul de televiziune sirian le-a catalogat la randul sau drept o ”agresiune”.

Pe 4 aprilie, un raid imputat armatei siriene impotriva localitatii Khan Sheikhoun din Siria, s-a soldat cu cel putin 86 de morti, inclusiv 27 de copii.

Sursa foto: Shutterstock