Banca ruseasca de stat Vneshtorgbank (VTB), care detine cu putin peste 5% din grupul european de aeronautica EADS nu planuieste sa isi majoreze participatiunea, a declarat marti seful bancii, Andrei Kostin, informeaza NewsIn
"Participatiunea noastra din EADS este de putin peste 5%. Nu planuim sa majoram aceasta participatiune in viitorul apropiat, dar este posibil ca aceasta sa se majoreze la un moment dat", a declarat acesta pentru reporteri.

Kostin a precizat ca banca pe care o conduce nu a primit nici un fel de ordine, indicatii sau fonduri de la guvernul rus privind achizitionarea unei participatiuni suplimentare din EADS.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat la inceputul acestei luni ca este de parera ca Rusia ar trebui sa isi majoreze participatiunea din grupul EADS, detinator al constructorului de avioane Airbus, mentionand insa ca nu acest lucru nu trebuie facut cu orice cost, firma EADS suferind de deficiente structurale.

Grupul Airbus trece momentan printr-o criza substantiala, seful acestui grup, Christian Streiff, demisionand dupa numai trei luni si fiind inlocuit cu Louis Gallois iar actiunile companiei au scazut substantial pe fondul intarzierilor de livrare a aeronavei gigant A380.

Un reprezentant oficial al presedintelui Putin a declarat ca Rusia ar fi interesata de achizitionarea unei participatiuni de 25% plus 1% din EADS, lucru care i-ar fi conferit Rusiei un veritabil drept de veto in cadrul consiliului de administratie al EADS.

Compania a raspuns insa ferm, respingand aceasta propunere, precizand ca nu este interesata de schimbarea regulilor foarte stricte de administrare a companiei pentru a permite Moscovei sa achizitioneze o participatiune minoritara de blocaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri