Rachel Whetstone, sefa pe comunicare a companiei Uber, si-a dat demisia. Decizia de a pleca de la Uber vine la nicio luna de la demisia presedintelui companiei, Jeff Jones. Acesta a decis sa renunte la functie dupa numai sase luni.

Intr-un comunicat transmis de Uber, Rachel Whetstone nu a explicat de ce a luat aceasta decizie, spunand doar ca este "incredibil de mandra" de politica departamentului de PR pe care l-a condus si ca apreciaza in continuare serviciile Uber, scrie Financial Times.

Este posibil ca plecarea lui Rachel Whetstone sa aiba legatura cu scandal in care Uber a fost implicat recent, cel al hartuirilor sexuale. Mai multi angajati s-au plans de acest lucru, precum si de faptul ca sefii companiei ar fi ignorat in repretate randuri plangerile in acest sens.

Cel mai daunator scandal pentru imaginea companiei Uber a fost campania #DeleteUber. Un numar important de utilizatori au decis sa renunte la serviciile Uber, dupa ce compania a fost acuzata ca profita de politicile imorale ale presedintelui Trump.

Nu in ultimul rand, Alphabet a dat in judecata Uber, acuzand ca acestia folosesc tehnologii secrete furate prin intermediul Otto, o unitate specializata in tehnologii de conducere autonoma cumparata de Uber.

Citeste si:
Yango intra in Romania cu tarife de doua ori mai mici decat Uber
Rusii de la Yango intra pe...

In afara de presedintele Uber, Jeff Jones, care a demisionat in luna martie si vicepresedintele si fostul inginer Google, Amit Singhal, a decis sa renunte la functie in luna februarie.

CITESTE SI: Uber plateste 20 mil. dolari in SUA pentru ca a exagerat sumele de bani pe care soferii le pot castiga

Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bolt anunta introducerea platii in numerar