Daca va place sa amanati treburile pentru a pune lucrurile in asteptare sau sa navigati pe internet, in loc sa va terminati treaba, s-ar putea ca vina sa nu va apartina voua, ci stramosilor vostri. Cele mai noi cercetari in materie de genetica spun ca amanarea si lenea sunt transmise genetic, putand fi predispusi la ambele, spune Paul Sharad, MD, autor al lucrarii „The Genetics Of Health: Understand Your Genes for Better Health”, scrie Revista CARIERE.

In timp ce procrastinarea apare ca un defect de caracter, aceasta trasatura a evoluat dintr-un anumit motiv, potrivit autorului cartii. „Genele au regresat de-a lungul generatiilor deoarece stramosii nostri stateau inca ascunsi in pesteri pentru ca se temeau de pradatori” ar justifica autorul studiului.

"Instrumentele lor nu erau suficient de ascutite si atunci petreceau mai mult timp pentru a-si perfectiona uneltele. Acesti oameni au supravietuit mai mult, deoarece au evitat un conflict, iar aceste gene au fost transmise si generatiilor viitoare", sustine autorul.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista Cariere

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si