Utlima propozitie de mai sus, referitoare la Jean-Luc Melenchon, acest Bernie Sanders al Frantei, pare sa fie doar una dintre "situatiile" pe care romanul politic "Supunere", scris Michel Houellebecq, le-ar fi anticipat intr-o imagine distopica a tarii din hexagon care se desfasoara in cadrul alegerilor din 2022. Vechile partide si in realitatea lui 2017 si in romanul lui Houellebecq au fost pulverizate, in special Partidul Socialist, al carui reprezentant Benoit Hamon a obtinut doar 6,2% si cel mai probabil pana in la urmatoarele alegeri va fi inlocuit total pe scena politica de catre extrema stanga.

Aceasta din urma si candidatul sau Jean-Luc Melenchon au beneficiat mai mult decat oricare dintre candidati de sustinerea tinerilor. Astfel, o pondere de 30% dintre participantii la vot cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani (tineretul universitar), precum si 24% dintre cei cu varsta de 25-34 de ani au ales extrema stanga, mai mult decat in cazul oricarui alt candidat.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Guillaume Destombes / Shutterstock