Rusia ar putea sista alimentarea cu petrol a Belarusului, daca statul continua sa foloseasca petrolul rus, importat in conditii favorabile, pentru a obtine produse profitabile din petrol, pe care le exporta catre terte state, a declarat presedintele rus Vladimir Putin.
"Nu am reusit inca sa incheiem o intelegere cu Belarus referitoare la standardele comune ale taxelor vamale", a declarat Putin, in cadrul unei emisiuni televizate. "Suntem ingrijorati in legatura cu unele probleme legate de importuri si de exporturi, care au aparut atunci cand am evaluat volumul de petrol livrat de Rusia rafinariilor din Belarus, consumul efectiv si volumul de produse petroliere pe care aceasta le vinde in strainatate", a declarat Putin, informeaza NewsIn.

Presedintele a adaugat ca Rusia incearca, momentan, "sa stabileasca un dialog normal cu colegii din Belarus " si ca "daca aceasta incercare esueaza, vom fi obligati sa impunem limite, masura pe care speram sa nu fim nevoiti sa o luam". Livrarile de petrol din Rusia catre Belarus s-au ridicat la 4,5 milioane de tone in al treilea trimestru al acestui an.

Compania de stat rusa care gestioneaza conductele petroliere, Transneft, a anuntat, la inceputul acestei luni ca, din cauza unei scurgeri de petrol, a redus cantitatile livrate prin conducta pentru export Druzhba (nume care se traduce prin "Prietenie"), scazand si volumul de petrol livrat Belarusului. Belarus primeste petrol si de la furnizori precum Lukoil, Rosneft, Surgutneftegas, TNK-BP, Slavneft si Tatneft. Presedintele din Belarus, Alexander Lukasenco, a amenintat, luna trecuta, ca va intrerupe orice legaturi cu Moscova in cazul in care autoritatile ruse cresc prea mult pretul gazelor naturale livrate catre Belarus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri