Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei, ca, incepand cu data de 1 mai 2017, se instituie masura de control sistematic a persoanelor si documentelor de identitate si de calatorie pentru toate persoanele care intra in sau parasesc spatiul Schengen prin punctele de frontiera norvegiene.

"Masura a fost impusa ca urmare a evaluarilor de risc de securitate si se mentine pana cand autoritatile norvegiene vor aprecia ca nivelul pericolului amenintarilor teroriste va fi suficient de redus. Controlul la intrarea / iesirea din Regatul Norvegiei se aplica atat cetatenilor norvegieni, cat si tuturor cetatenilor straini, inclusiv cetateni ai statelor membre UE si SEE", transmite MAE, potrivit News.ro.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722556832; +4722446951; +4722558227, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al Ambasadei: +4799153137.

Ministerul de Externe nu isi...
Citeste si: MAE nu isi asuma raspunderea pentru dezastrul de la votul din diaspora

Sursa foto: Harvepino / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Comisar UE: Foarte curand, Romania va intra in Schengen