Sute de persoane au protestat, de Ziua Muncii, in Istanbul. Pentru a-i dispersa, politistii turci au lansat gaze lacrimogene si au tras cu gloante de cauciuc in protestatari. Peste 200 de persoane au fost arestate dupa interventia fortelor turce.

Mitingurile de Ziua Muncii sunt deja un eveniment anual pentru turci si adeseori se termina cu ciocniri violente intre protestatari si fortele de ordine din marile orase, in special Istanbul si Ankara, potrivit News.ro. Mitingurile anuntate pentru luni urmau sa fie mult mai discrete in acest an, dupa ce liderii sindicalisti au promis ca nu vor incerca sa marsaluiasca spre piata Taksim, care are o importanta ridicata pentru protestele antiguvernamentale din Turcia.

Fortele politienesti au fost suplimentate in metropola turca, iar locuitorii au putut sa auda elicoptere survoland peste cartierele centrale ale Istanbului.

Tensiunile sunt deosebit de ridicate dupa victoria inregistrata in referendumul constitutional din urma cu doua saptamani de catre presedintele Erdogan.

Politistii au intervenit cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc

In Mecidiyekoy, autoritatile au lansat gaze lacrimogene si au tras cu gloante de cauciuc spre un grup de protestatari, care incercau sa marsaluiasca spre piata Taksim.

”Taksim este al nostru si va ramane al nostru”, scandau protestatarii din cartierul Mecidiyekoy, un adevarat centru financiar al metropolei Istanbul.

In Besiktas, zeci de persoane au fost ridicate de autoritati pentru ca au incercat sa marsaluiasca spre piata Taksim.

Peste 200 de protestatari au fost retinuti

Biroul Guvernatorului a anuntat retinerea unui numar de 207 de protestatari, precum si confiscarea a 176 de artificii, 17 grenade si 40 de cocktailuri Molotov. De asemenea, mai multe bannere si pancarte ilegale au fost ridicate de autoritatile turce.

CNN Turk a relatat ca un barbat in varsta de 57 de ani si-a pierdut viata, dupa ce a fost calcat accidental de o autospeciala a autoritatilor in Istanbul.

Piata Taksim a devenit in 2013 un punct central pentru protestele antiguvernamentale din Turcia.

Sursa foto: Sadık Güleç | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri