Donald Trump si Vladimir Putin au vorbit la telefon despre conflictul sirian si despre posibilitatea de a se intalni pentru prima data la summitul liderilor G20, care va avea loc in iulie, la Hamburg.

”Presedintele Trump si presedintele Putin au cazut de acord ca suferinta dureaza de prea mult timp si toate partile trebuie sa joace un rol in eliminarea violentelor din Siria ”, a anuntat un reprezentant al Casei Albe, potrivit News.ro.

De asemenea, cei doi au purtat o discutie extrem de detaliata despre conflictul sirian si au vorbit inclusiv despre implementarea unor zone interzise zborului deasupra Siriei.

Relatiile ruso-americane s-au prabusit la un ”minim istoric” ca urmare a sustinerii ruse pentre regimul presedintelui Bashar al-Assad. Americanii sunt pregatiti acum sa trimita inclusiv un diplomat la discutiile de pace dintre rebeli si fortele guvernamentale siriene de la Astana.

Cei doi lideri si-au exprimat dorinta de a avea prima intalnire in marja summitului G30, care va avea loc in perioada 7-8 iulie la Hamburg.

Un alt subiect discutat a fost reprezentat de programul nuclear si ultimele rachete balistice lansate de regimul de la Phenian.

Sursa foto: Donald Trump / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri