Un dolar din 12.000 de bancnote aflate in circulatie, in prezent, este fals, respectiv numarul dolarilor falsi este de 61 de milioane de bancnote in total, potrivit unui raport publicat, joi, de catre Trezoreria americana, informeaza NewsIn
Statele care se afla in fruntea listei de fabricanti de dolari falsi sunt Columbia si Coreea de Nord, a mai indicat raportul elaborat de specialistii Trezoreriei, ai serviciilor secrete si ai bancii centrale. Ca raport, aceasta valoare este aproximativ aceeasi cu cea publicata in precedenta editie a acestui raport, in 2003.

"In concluzie, banii falsi nu reprezinta o problema pentru economia americana in ansamblul sau", au apreciat autorii acestui raport, care au facut totusi apel la vigilenta in privinta fenomenului de spalare a banilor.

In SUA, serviciile secrete sunt cele care se ocupa de lupta impotriva falsificarii banilor. Activitatea spalatorilor de bani este facilitata de tehnicile de productie din ce in ce mai sofisticate, precum imprimantele cu laser sau cele color. "Calitatea dolarilor falsi fabricati cu ajutorul fotocopiatoarelor color sau al calculatoarelor obisnuite creste", se mai arata in cadrul raportului.

In Coreea de Nord, fabricatorii de bani falsi au pus la punct o serie de superbancnote, fabricate dintr-o hartie conceputa special si pentru care au recurs la metode similare celor utilizate de autoritatile americane, pentru a da impresia de autenticitate.

Rusia: Aproape zece miliarde de dolari falsificate anual

Un inalt responsabil al Ministerului rus de Interne a declarat, joi, ca aproape zece miliarde de dolari sunt falsificate in Rusia in fiecare an. "Suma aproximativa a banilor spalati a fost stabilita intre 250 si 300 de miliarde de ruble", echivalentul a aproximativ zece miliarde de dolari, a declarat viceministrul rus de interne, Andrei Novikov, citat de agentia rusa de presa RIA Novosti. De asemenea, numarul infractiunilor de spalare de bani s-a triplat, depasind numarul de 7.500 in 2005, potrivit lui Novikov.

Politia rusa a efectuat, la jumatatea lunii octombrie, perchezitii la sediul bancii comerciale Vek, din Moscova, pe baza suspiciunilor de trafic international si de spalare de bani, care vizau sume de aproape 500 de milioane de dolari. intr-o alta institutie bancara, reprezentantii bancii au recurs la anumite structuri comerciale pentru a spala, in 2004 si 2005, aproximativ 481 de milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri