Comisarul european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, si-a anuntat intentiile referitoare la reformarea industriei UE de fructe si legume si a declarat ca doreste sa acorde subventii anuale de 1,5 miliarde de euro pentru acest sector. Comisarul european pentru agricultura si-a exprimat nemultumirea in legatura cu raspandirea lanturilor de supermarketuri si a marilor companii de retail.

"Cred ca sectorul agricol se confrunta cu mari presiuni. inmultirea a companiilor de retail si a lanturilor care aplica politici de discount le-a permis acestora sa-si asume un rol dominant in stabilirea preturilor pe piata", a declarat Fischer Boel potrivit NewsIn, care a adaugat ca "presiunea pe care importurile statelor din afara UE o exercita asupra concurentei nu face altceva decat sa inrautateasca lucrurile" si ca produsele UE concureaza, in prezent, cu importurile din Brazilia sau China.

Organizatiile producatorilor reprezinta baza politicilor agricole ale UE, care pot, de asemenea, sa retraga de pe piata produse perisabile care se vand prost. Fischer Boel a declarat, insa, ca numarul producatorilor care isi comercializeaza produsele prin intermediul organizatiilor a fost "dezamagitor de scazut".

"In loc de a renunta la acest mod de comercializare, eu doresc sa-l consolidez. Nu ne permitem sa renuntam la organizatiile noastre de producatori, prin urmare, vom promova strategii care vor face aceste organizatii mai atractive".

In unele state europene, industria de fructe si legume da peste un sfert din productia agricola totala. Acest sector este dezvoltat in Grecia, Spania si Portugalia, state in care reprezinta cel putin 30% din productia agricola, dar si in Italia si in Malta.

Fischer Boel ar urma sa-si faca publice propunerile de reforma in luna decembrie a acestui an sau in ianuarie 2007, pentru o industrie care a fost reformata ultima data in 2001.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri