Piata globala a serviciilor, in expansiune

Ritmul de dezvoltare a sectorului serviciilor, la nivel mondial, s-a accelerat in luna martie, potrivit unui indice calculat de firma de consultanta JP Morgan, relateaza Mediafax.

Indicatorul, realizat de JP Morgan in colaborare cu o serie de institute de cercetare, a crescut de la un nivel de 57,4 puncte in luna februarie la 58,5 puncte in martie. "Dezvoltarea activitatilor din sfera serviciilor si a noilor afaceri conexe acestui domeniu se mentine solida. Acesta este un semnal promitator, luand in considerare impactul negativ al cresterii preturilor petrolului", a declarat David Hensley, director pentru coordonarea activitatilor privind economia globala in cadrul JP Morgan. Indicele combina date din tari precum Statele Unite, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Irlanda. Studiile la nivel national prezinta insa un tablou mixt.

Daca in zona euro firmele furnizoare de servicii au fost nevoite sa faca eforturi mari pentru dezvoltarea activitatilor, omologii lor din Statele Unite si Marea Britanie au raportat o accelerare a cresterii comenzilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri