Principalul grup siderurgic mondial, Arcelor Mittal, a anuntat, joi, ca va cumpara o participatiune de 40% din grupul american Noble International Ltd, combinand astfel operatiunile de sudare folosing laserul, conform Reuters.
Arcelor Mittal a precizat ca a semnat acordul de coordonare a activitatilor cu grupul american Noble pentru a uni divizia de sudare cu ajutorul laserului detinuta de Arcelor (TBA) cu cea a grupului Noble, creand astfel o companie cu venituri post tranzactie pentru anul 2006 de 1,1 miliarde de dolari si care a inregistrat in anul curent profituri de 122 de milioane de dolari.

Tranzactia va fi finalizata in luna martie a anului 2007, dupa incheierea procesului de negociere intre cele doua parti.

"Noble va intari pozitia de lider pe care o ocupa TBA pe piata europeana si va oferii beneficii suplimentare pentru clientii nostri pe plan global", a declarat un membru al consiliului de administratie al Arcelor Mittal, Michel Wurther.

Grupul Mittal Steel a prezentat la data de 26 iulie 2006 oferta de preluare a 90% din grupul siderurgic rival Arcelor, pentru care a platit 25 de miliarde de euro.

Grupul Arcelor Mittal reprezinta cea mai mare companie siderurgica din lume, atat in ceea ce priveste castigurile cat si productia, care se estimeaza ca va depasi 116 milioane de tone de otel pe an, de cel putin trei ori mai mult decat oricare alt concurent.

Compania detine 61 de uzine in 27 de tari, ofering slujbe unui numar de peste 320 de mii de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri