Acordul pentru Clima de la Paris nu poate fi pus in aplicare fara participarea Statelor Unite, a declarat vineri consilierul de la Kremlin, Andrei Belusov, citat de RIA Novosti.

Rusia a semnat acordul, dar nu l-a ratificat.

Anterior, vicepremierul Arkadi Dvorkovici a dat asigurari ca Moscova nu isi schimba decizia de a participa la acord, in pofida retragerii SUA, scrie News.ro.

Donald Trump a anuntat joi ca SUA se retrag din Acordul de la Paris, atragand critici din partea comunitatii internationale si a unor companii importante.

“Nu vrem ca alti lideri si alte tari sa mai rada de noi. Si nu o vor mai face”, a insistat Trump. “Aceleasi tari care ne cer sa ramanem in Acord sunt tarile care au costat impreuna America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure si, in multe cazuri, prin contributii laxe la aliantia noastra militara cruciala”, a adaugat el.

Citeste si:
Trump critica Acordul de la Paris si invoca miscarea vestelor galbene
Donald Trump critica Acordul...

Acordul de la Paris, semnat de SUA si alte 187 de tari, este menit sa tina cresterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial. Numai Siria si Niacaragua nu au semnat acordul.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
China vs SUA: Ce au stabilit presedintii celor doua tari la G20